Feed on
Posts
Comments

Почти месец след дегустацията и представянето на вината на Winebox някой се сети да ме попита как е било. Това само по себе си е показателно. Накратко: добре беше, даже много добре. Първото, което прави впечатление, е че в последните години големите търговци и вносители нямат проблеми с организацията. Winebox бяха отличен пример – добре подбрано място, добре организирано пространство.

Много добра идея беше голямата маса в края на залата, където бяха наредени повечето от представяните вина. Това бяха същите вина, които изложителите представяха на отделните маси, но тук те бяха отделени така, че всеки, който имаше желание да ги дегустира и пре-дегустира на спокойствие, можеше да го направи. Намирам това за доста добра идея, паралелно с безплатното тефтерче с информация за всеки производител от портфолиото, с място за дегустационни бележки към всяко вино.

Другото, което ми направи много добро впечатление, беше професионалното презентиране на вината. Зад много от масите стояха представители на производителите, които от първа ръка отговаряха на въпросите. Не чух никой да си мънка под носа и не видях никой да игнорира посетителите, макар че последните бяха твърде много и на моменти човек трябваше търпеливо да си изчака реда, докато се освободи място за дегустиране пред някоя от масите.

Не бих имал нищо против от Winebox  да го правят по-често. И не само те. Портфолиото им е впечатляващо и мога само да им пожелая успешно да го разширяват още, като запазят с това и отличните си критерии за качество.

5 Responses to “Няколко думи за/след WINEBOX PORTFOLIO TASTING”

 1. svetla karabadjakova казва:

  Ясен, ние от Уайнбокс благодарим за добрата оценка за представянето ни. Смятаме да го организираме през 2 години, без да отстъпваме от принципите си. Вече имаме и още по-добри идеи за следващият път…:))

 2. Yasska казва:

  Не се съмнявам в наличието на идеи, Светла. Още през Ренесанса търговците са били първите, осъзнали необходимостта от широка образованост. В някакъв смисъл това се повтаря и днес у нас във връзка с виното. Тези, които имат най-голям интерес от образована във виното публика сте вие и вашите колеги, които търгувате с вино. По този начин търговският интерес съвпада с просветителския. Какво по-добро от това? Важно е сега същото да го разберат заинтересованите в българския бранш и да не чакат помощ от държавни агенции и министерства, а сами да започнат да представят вината си, така както го правите вие. Някой ден може и това да се случи :)

 3. svetla karabadjakova казва:

  Здравей Ясен, попаднах на разговора ни от преди две години, и съм щастлива да го продължа :)
  Изключително щастлива съм, а и горда от факта, че успяхме да удържим на думата си, и колкото и да е трудно, наистина да организираме за втори път, точно след две години това важно за нас и за виното изобщо, събитие. Този път с повече изби, и с повече вина. Но пак със същия хъс и намерение да открием още повече вино любители и последователи, както и да им предложим лекции и класове, които ще обогатят още повече знанията им в дълбоката тема „вино“. Ще се радвам да се видим. До скоро, до 20-ти март, този път в Радисън Блу Град Хотел, София.

 4. Yasska казва:

  Благодаря ти за поканата, Светла! Желая ти успех.

 5. [...] Две години по-късно хората, които се занимават с търговия на вино, отново поемат нещата в свои ръце. Ето как беше на предишното издание. [...]

Leave a Reply