Feed on
Posts
Comments

Един приятел е написал книга и организира премиера. Авторът се казва Пламен Димитров, а творбата му:

БЕЗРЕДИЦИ ОКОЛО СТАРАТА БЪЧВА

Енокулинарни етюди и старомодни разкази

Пламен бие тъпана и оповестява своята премиера така:

Книгата ще бъде представена лично от автора на чаша вино, разбира се на фаталната дата 13-ти 3-ти 2013-та, съкратено: ти-ти-та, в ХОРОТЕКА КЛУБ на ХОРОТО.

София, Бул.”Черни връх” 1, Подлез-Галерия между НДК и хотел ХИЛТЪН. Вход откъм ХИЛТЪН.

Начало:18:00 часа

Пламен Димитров е роден в София.Завършил е Българска филология в СУ „Св.Св. Климент Охридски”. Докато следва е работил като осветител в ДМТ „Стефан Македонски”, шофьор в „Н.И.Пирогов”, треньор по тенис, шприцьор в „Ширпотреба”, инстуктор-организатор в САБ, текстописец в студио „Екран”

След 1980 година е пътуващ кореспондент на БНР, журналист във вестник „Кооперативно село” и в първия екип на „Демокрация”. Три месеца след 10 ноември 1989 година създава вестник „ЕК”/”Екогласност”/, който набира средства чрез волно предаване на стари газети и вторични суровини. През 1991 година издава първия частен всекидневник у нас – „Телеграф”, който излиза два пъти на ден, но доброволно е закрит в началото на 1992 година. Не по енокулинарни причини.

През 1998 година заедно с Бойко Ламбовски основават международен фестивал „Култура на виното”. Оттогава фестивалът има 15 издания, 6 от тях в чужбина. Форумът е известен със своите изложби „История на българското вино” и „Във виното е истината – карикатури от цял свят”, както и с международната поетическа среща „Пияната метафора”, многобройните дегустации на български вина, музикалният конкурс „Тъпанът е голяма музика” и др.

Leave a Reply